Pomoc rodziny i szkoły dziecku przeżywającemu żałobę : refleksje o śmierci - Ruman, Natalia Maria (2014)
Zakres i treść: śmierć - ogólne rozważania, śmierć, żałoba - potrzeba rytuałów, zagadnienie śmierci i umierania w rozwoju świadomości dzieci, percepcja śmierci i przeżywania żałoby, fazy przeżywania żałoby u dzieci, pomoc rodziny i szkoły w przeżywaniu żałoby, zagadnienia śmierci i żałoby w edukacji szkolnej dziecka, pomoc w żałobie w aspekcie teologicznym.
Tyt. nagł.