[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Od pewnego czasu daje się zauważyć ... wzrost ... przestępczości, jakim jest potajemne gorzelnictwo - Czernecki, Józef (Słupsk : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o ściganiu bimbrownictwa, 19.04.1947 r.
Keywords: Gorzelnictwo nielegalne -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Sławno (Polska, powiat sławieński) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.