Sigillum exlibrisologiae Julia Mierka Mękicka - Nowakowska-Acedańska, Irena (1906-1983).; Mękicka, Julia (1899-1987). (1964)
W kole herb Miasta Lwowa. Napis w otoku.
Sygn. oł. w prawym dolnym narożniku, pod przedstawieniem. Grafika naklejona na tekturę. Tamże proweniencja - owalna pieczątka o treści: "Ze zbiorów D.B. Łomaczewskiej". Oł. data i technika ekslibrisu.