Henryk Sienkiewicz - Górska, Krystyna (1921-2012). ([Gdańsk], 1955)
Przedstawia portret w popiersiu Henryka Sienkiewicza.
U dołu pod kompozycją ołówkiem sygnatura autora.
W polu kompozycji, w górnej częśći tytuł.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.