Miłość surowo wzbroniona - Żbikowski, Maciej (1935- ). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1967)
Plakat przedstawia mężczyznę w kartonie z napisem: Miłość surowo wzbroniona. Nazwisko autora po prawej stronie plakatu.
Data wydania na podstawie odręcznej notatki na plakacie.
Na plakacie dodatkowe informacje: komedia obyczajowa produkcji węgierskiej, reżyseria Tamás Rényi.
Keywords: Plakaty filmowe -- Polska -- 1945-.; Film węgierski; Plakat; Plakaty -- 1945-1990.