[Afisz. Incipit:] Miejski Komitet ... organizuje ... Imprezę Artystyczną w której wystąpią: Adolf Dymsza, Tadeusz Olsza, Stefan Witas, Stefania Górska, Maria Ziętówna, Tadeusz Młodmicki - Miejski Komitet Odbudowy Warszawy (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1952)
Afisz informujący o imprezie 23.06.1952 r. w Hali "Budowlanych" przy ul. Słowackiego we Wrzeszczu.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Życie artystyczne; Odbudowa (urbanistyka); Warszawa (woj. mazowieckie); Gdańsk (woj. pomorskie); Wrzeszcz (Gdańsk ; część miasta); Afisz