Z Biblioteki Szopenowskiej Kornelji Parnasowej - Mękicki, Rudolf (1887-1942).; Parnasowa, Kornelia (1866-1942). ([Lwów, 1917)
Portret Fryderyka Chopina, po obu stronach liry między plecionymi gałązkami laurowymi. Nad portretem otoczona gałązkami laurowymi tablica z napisem: Z Biblioteki Szopenowskiej Kornelji Parnasowej. Pod portretem w wieńcu laurowym fragment nut z utworem Chopina. W prawym dolnym rogu monogram aut.
Miejsce wyd. i data wg działalności aut.