Ex Libris Tadeusza Szumarskiego - Rutkowiak, Bohdan (1933- ).; Szumarski, Tadeusz (1948- ). ([S. l., 2003)
Przedstawia lecącego oskubanego ptaka. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Szumarskiego.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem aut., data i symbol techniki graf. wpisany ołówkiem.