Ex Libris Frant. Záleský : Zdaŕ Bůh! / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1942)
Przedstawia po lewej stronie lampę górniczą , po prawej górnika w chodniku w kopalni, niżej napis: Zdaŕ Bůh!. U dołu napis: Ex Libris Frant. Záleský. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.