Der Artushof Boerse in Danzig - Sy, Louis Friedrich (1818-1887). ([Gdańsk], 1855)
Przedstawia widok wnętrza wielkiej hali Dworu Artusa w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją tytuł i nazwisko autora: gezeichnet von Louis Sy.
W prawym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora: Souis Sy.
Miejsce wydania według tematu i działalności autora.
Datowanie według szczegółów przedstawienia i działalnośći autora.
Keywords: Dwór Artusa (Toruń, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce