Ex Libris Ida Segers / Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1974)
W owalnym, w ozdobnej ramie lustrze widok rzymskiego Koloseum, poniżej wieża Eiffla i napis: Ex Libris Ida Segers. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.