Ex Libris Jolanty Leszczyńskiej Elixir ad longam vitam / Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1967)
Przedstawia sylwetkę kobiety siedzącej przed antyczną urną, na której znajduje się napis: Elixir ad longam vitam. U dołu napis: Ex Libris Jolanty Leszczyńskiej. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.