Wielki ołtarz kościoła N. P. Maryi, zniszczony [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia wnętrze Kościóła Mariackiego po zniszczeniach wojennych. Fragment prezbiterium pozbawione ołtarza głównego, 1945 r.