Wielki ołtarz kościoła N. P. Maryi, zniszczony - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia wnętrze Kościóła Mariackiego po zniszczeniach wojennych. Fragment prezbiterium pozbawione ołtarza głównego, 1945 r.
Tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie