Aleksander Kron - Poszukiwacze : sztuka w 4 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Program teatralny premiery 10.12.1953 r. Reżyser: Łazarz Kobryński, scenograf: Marian Kołodziej, współpraca literacka: Konstanty Puzyna.