Zum Johannis Fritz. ([Gdańsk : s.n., 1805)
Rękopis z pieśniami zaczynający się od frag. jak w tytule należący do gdańskiej loży masonów Eugenia.
Oprawa: niebieski papier; na przedniej oprawie trzy numerowane zapiski.
Miejsce i rok powstania ustalono na podstawie katalogu historycznego GD PAN.
Keywords: Loge Eugenia zum gekrönten Löwen (Gdańsk).; Masoni -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Pieśni niemieckie -- 19 w. -- teksty