Danzig: St. Marien mit Beutlergasse Phot. Laubmeyer. - Laubmeyer, Bernhard (Verlag A. W. Kafemann GmbH, 1935)
Przedstawia ulicę Kaletniczą w Gdańsku, ujęcie od strony ul. Długiej, w głębi widoczny kościół NMP, ok. 1935 r.