Danzig: St. Marien mit Beutlergasse - Laubmeyer, Bernhard; Verlag A. W. Kafemann (Danzig : Verlag A. W. Kafemann GmbH, 1935)
Przedstawia ulicę Kaletniczą w Gdańsku, ujęcie od strony ul. Długiej, w głębi widoczny kościół NMP, ok. 1935 r.
Tyt. wg działalności wyd., aut. i stempla pocztowego na rewersie: 27. 3. 37.
Fot. Gd.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe