[Sosna] - Jamontt, Bronisław (1886-1957). ([Toruń], 1945)
Przedstawia wysoką sosnę. W tle, na dalszym planie, budynki wiejskie, stóg siana i inna roślinność.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Pod polem kompozycji po prawej podpis autora ołówkiem: Br. Jamontt.
Daty powstania na podstawie działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.