Danzig : Holzmarkt mit Kriegedenkmal. (Orginal Aufnahme und Verlag Gebr. Freymann, G.m.b.H., 1913)
Przedstawia widok ogólny Targu Drzewnego w Gdańsku, widok kierunku Huciska, na pierwszym planie Pomnik Poległych, około 1920 roku.