[Noworoczne życzenia] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia chłopca w świątecznym stroju, trzymającego w jednej ręce duży zegar, a drugą wskazującego na datę: 1905. Pod datą napis: Nowego Roku.
Tytuł na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania dzieła według działalności autora.
Autor na podstawie przedstawienia i analogii.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.