[Widok na rzekę Perłową w Chinach] / E. Hildebrandt. - Hildebrandt, Eduard (1818-1868) (1862)
Przedstawia widok na rzekę Perłową w Chinach o wschodzie słońca. Po lewej stronie płynący po wodzie stateczek, w centrum wyspa z pagodą.