[Afisz teatralny. Inc.:] Erstes Abonnement. No. 2. Heute Freitag, den 3. Oktober 1817. Fanchon, das Leyermädchen. Eine Oper in 3 Aufzügen, Text von Kotzebue, Musik von Himmel. ([Gdańsk : s.n.], 1817)
Afisz przedstawienia "Fanchon, das Leyermädchen. Eine Oper in 3 Aufzügen" A. von Kotzebue, z muzyką F. H. Himmela.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Miejsce na podst. treści afisza i katalogu hist. PAN BG.
Keywords: Kotzebue, August von -- (1761-1819).; Himmel, Friedrich Heinrich -- (1765-1814).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w