Józef z Nazaretu wzorem proegzystencji kapłańskiej / Henryk Wejman. - Wejman, Henryk (1959- ).
1. Natura kapłaństwa Chrystusowego. 2. Udział Józefa w Chrystusowym kapłaństwie i sposób jego urzeczywistniania. 3. Płaszczyzny wzorczości św. Józefa dla kapłanów ministerialnych. - w wymiarze wertykalnym proegzystencji kapłańskiej. - w wymiarze horyzontalnym kapłańskiej proegzystencji.