Józef z Nazaretu wzorem proegzystencji kapłańskiej - Wejman, Henryk (1959- ). (2003)
1. Natura kapłaństwa Chrystusowego. 2. Udział Józefa w Chrystusowym kapłaństwie i sposób jego urzeczywistniania. 3. Płaszczyzny wzorczości św. Józefa dla kapłanów ministerialnych. - w wymiarze wertykalnym proegzystencji kapłańskiej. - w wymiarze horyzontalnym kapłańskiej proegzystencji.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: San Giuseppe da Nazareth come l'esempio della proesistenza sacerdotale.
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: Józef -- (święty); Teologia katolicka; Katolicyzm; Kapłaństwo; Duchowość kapłańska; Artykuł z pracy zbiorowej