Polska duchowość maryjna / Stanisław Nowak. - Nowak, Stanisław (1935-2021)
1. Polska droga maryjna w nauczaniu Jana Pawła II. 2. Soborowe i posoborowe podstawy duchowości maryjnej. 3. Konieczność zdrowych pytań o polską duchowość maryjną. 4. Ubiblijnienie polskiej maryjności. 5. Liturgia nauczycielką pobożności maryjnej. 6. Trynitarny charakter polskiej duchowości maryjnej. - chrystocentryzm duchowości maryjnej. - pneumatologiczny wymiar maryjności. - Maryja a Bóg Ojciec. 7. Eklezjalny wymiar polskiej duchowości maryjnej.