Ansicht des Linksseitigen zugeschütteten früheren Wallgeländes vor dem Langgarter Tor Der Wassertümpel ist nach einer zurückgebliebenen Vertiefung des ehemaligen Stadtgrabens. (s.n.], 1921)
Przedstawia wokolice Bramy Żuławskiej po zniwelowaniu wałów obronnych, na pierwszym planie widoczne bajoro powstałe w zagłębieniu dawnego wału, w głębi budynek dzisiejszego Zespółu Szkół Ogólnokształcących Nr 6, 1921 r.