Kapłan jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej - Żmudziński, Wojciech (1961- ). (2010)
Przygotowanie księży do prowadzenia katechezy w szkole. Kapłan towarzyszący poszukiwaniom ucznia. Kapłan wobec klimatu i kultury szkoły. Dylematy moralne i realne problemy uczniów. Bezpośredni przykład własnego życia.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Kapłaństwo; Katolicyzm; Katecheci; Uczniowie szkół ponadgimnazjalnych; Religia (przedmiot szkolny); Artykuł z pracy zbiorowej