[Zniszczenia wojenne wokół kościoła Świętego Piotra i Pawła] / Janusz Uklejewski fotografik. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1945)
Przedstawia zniszczone podczas wojny Stare Przedmieście w okolicach Kościoła świętego Piotra i Pawła w Gdańsku, widoczna zniszczona ulica Żabi Kruk, około 1945 r.