Z Knig Ex Libris Ivana Kravčuka / Jan Panteluk. - Pantelûk, Ìvan Grigorovič (1913-1992) (1962)
W prostokątnej ramce, w owalnym obramowaniu waga szalkowa, za nią otwarta książka, w głębi płonący znicz, poza obramowaniem u góry napis: Z Knig Ex Libris, u dołu: Ivana Kravčuka, sygnatura autorska w obrębie kompozycji.