[Kościół Mariacki] - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdańsk, 1945)
Przedstawia widok na ruiny Kościoła Mariackiego w Gdańsku.
W rogu kompozycji miejsce powstania, sygnatura autora St. Rolicz i data dzienna: 27.X.1945. Tytuł nadany przez katalogera.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce