Uniwersytet w kontekście reform Procesu Bolońskiego : przemiany edukacji akademickiej / Ewa Nasalska. - Nasalska, Ewa
Misja edukacyjna a misja społeczna uniwersytetu; umasowienie a tradycyjna elitarność studiów wyższych; zapewnienie jakości kształcenia w szkolnictwie wyższym.