Gdańsk - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk - Wrzeszcz, 1948)
Przedstawia zrujnowaną podczas wojny Katownię, w głębi widoczny Teatr Miejski, 1948 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Wieża Więzienna (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie