Ex Libris Et Musicis Stanisława Rolicza / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1957)
Przedstawia między rozsuniętą na boki kurtyną z półkolistym napisem na niej: Ex Libris Et Musicis Stanisława Rolicza, stojący na palecie malarskiej skrzypek ze skrzypcami. Na palecie otwarta książka z monogramem S-R, gałązlka laurowa i pędzle, poniżej numer dzieła i rok: No 9 -1957. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.