Pisma metodologiczne. 2 / Joachim Lelewel ; oprac. Nina Assorodobraj. - Lelewel, Joachim (1786-1861) (Lelewel, Joachim (1786-1861). Dzieła, 1964)
Cz. 2 tomu 2 Dzieł zawiera tylko jedną z oznaczonych na s. tyt. prac: Dzieje historii, jej badań i sztuki.