[Afisz. Incipit:] Dnia 8-go grudnia 1946 ... w Teatrze Miejskim we Wrzeszczu ... w czasie widowiska teatralnego p.t. W noc grudniową św. Mikołaj będzie rozdawał prezenty grzecznym dzieciom ... (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o przedstawieniu dla dzieci zorganizowanym przez Towarzystwo Teatru i Muzyki Ludowej oraz Szkołę Tańca Artystycznego Janiny Jarzynówny.
U dołu afisza uwaga: Prosimy wszystkie mamusie o porozumienie się z aniołkiem w kasie teatru w czasie od 5 do 7 bm. w godz. 13-16.
Keywords: Jarzynówna-Sobczak, Janina -- (1915-2004); 1901-2000; 1945-1989; Życie artystyczne; Teatr; Balet; Gdańsk (woj. pomorskie); Afisz