Profil kompetencyjny pedagoga w zakresie realizacji opieki paliatywnej nad dziećmi i młodzieżą z chorobą nowotworową - Nowicka, Agnieszka (pedagogika).; Bąbka, Jarosław (2009)
Zakres i treść: powinności pedagoga wobec dzieci i młodzieży terminalnie chorych, kompetencje pedagoga w zakresie opieki paliatywnej nad dziećmi i młodzieżą z chorobą nowotworową.
Tyt. nagł.