Między beznadziejnością a modlitwą : Święta Rita w wybranych utworach polskich XXI wieku = Between hopeless and preyer : Santa Rita in polish novel XXI century / Beata Walęciuk-Dejneka. - Walęciuk-Dejneka, Beata
Zakres i treść: dziewczyna z Umbrii, "... od rzeczy niemożliwych" Marty Fox, "Kochaj i walcz ..." Małgorzaty Bilskiej, narracje kobiece - "ja" - tradycja - literatura.