Fragment Motławy / foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1984)
Przedstawia widok ogólny na Gdańsk z góry, od strony Długiego Targu w kierunku płn.-wsch., widoczna wieża Muzeum Archeologicznego, Żuraw oraz zabudowa Ołowianki, 1984 r.