Fragment Motławy - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1984)
Przedstawia widok ogólny na Gdańsk z góry, od strony Długiego Targu w kierunku płn.-wsch., widoczna wieża Muzeum Archeologicznego, Żuraw oraz zabudowa Ołowianki, 1984 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie przez autora fot.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Żuraw Wielki (Gdańsk, Polska ; brama) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie