Wieża Więzienna i Katownia / fotografia Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1980)
Przedstawia Wieżę Więzienną w Gdańsku, widok z Targu Węglowego, po prawej widoczna Brama Wyżynna, około 1988 r.