Wieża Więzienna i Katownia - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia Wieżę Więzienną w Gdańsku, widok z Targu Węglowego, po prawej widoczna Brama Wyżynna, około 1988 r.
Autor i tytuł ołówkiem na rewersie. Data według przedstawienia i inwentarza.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Wieża Więzienna (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Lata osiemdziesiąte (dwudziesty wiek) -- fotografie; Brama Wyżynna (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie