Ex Libris B. B. [J. Jareš]. - Jareš, Jaroslav (1889-1967) (1921)
Przedstawia globus z zaznaczonymi nazwami miejscowości: Hamburg, przy niej wetknięta chorągiewka z kotwicą, Haway i flaga amerykańska oraz Togo. Napis: Ex Libris B. B.