Od zadośćuczynienia do solidarności : soteriologiczna perspektywa kultu Najświętszego Serca Jezusowego / Leonardo Cappelluti ; tł. Grzegorz Ostrowski. - Cappelluti, Leonardo (1933- )
1. Symbolika Serca. - symbolika Janowa. - Serce Ojca. 2. Serce solidarne. - miłość a zadośćuczynienie. - zadośćuczynienie a wynagrodzenie. - zadośćuczynienie a zastępstwo. - zadośćuczynienie i solidarność.