Od zadośćuczynienia do solidarności : soteriologiczna perspektywa kultu Najświętszego Serca Jezusowego - Cappelluti, Leonardo (1933- ); Ostrowski, Grzegorz (tłumacz) (2003)
1. Symbolika Serca. - symbolika Janowa. - Serce Ojca. 2. Serce solidarne. - miłość a zadośćuczynienie. - zadośćuczynienie a wynagrodzenie. - zadośćuczynienie a zastępstwo. - zadośćuczynienie i solidarność.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Serce Jezusa; Soteriologia; Teologia katolicka; Artykuł z pracy zbiorowej