[Ekslibris] Muzeum Narodowe w Poznaniu - Olejniczak, Jan (1920-1994).; Muzeum Narodowe (Poznań). ([S. l.], 1950)
Przedstawia za rozsuniętą kotarą obraz wiszący na ścianie, obok rzeźba Matki Bożej z Dzieciątkiem, niżej skrzynia z przerzuconą zasłoną. U dołu napis Muzeum Narodowe w Poznaniu. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf z nazwiskiem aut. i data.
Keywords: Ekslibris polski; Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.