Gdańsk 1958 - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Gdynia, 1958)
Przedstawia widok ogólny na Gdańsk na wylot ulicy Ogarnej i skrzyżowanie z ulicą Okopową, widoczna Baszta Narożna i wieże kościoła NMP oraz Ratusza Głównego Miasta, 1958 rok.
Tytuł ręką autora na rewersie.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Odbudowa (urbanistyka); Baszta Narożna (Gdańsk); Gdańsk (woj. pomorskie); Śródmieście (Gdańsk ; część miasta)