Krzemieniec / J. Pieniążek. - Pieniążek, Józef (1888-1953) (1927)
Przedstawienie zacienionego zaułku w Krzemieńcu, ze schodami wiodącymi w górę, w stronę budynku z uskokowym dachem. W głębi widoczny fragment rozświetlonej dwuwieżowej fasady niezidentyfikowanego kościoła.