[Afisz teatralny. Incipit] Abonnement suspendu. Danzig. Freitag, den 2 Mai 1823. Zum Benefize des Herrn Laddey. Zum Erstenmale: Egmont. Ein großes historisches Schauspiel in 5 Aufzügen von Göthe. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1823)
Afisz przedstawienia "Egmont. Ein großes historisches Schauspiel in 5 Aufzügen" Johanna Wolfganga von Goethe.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Goethe, Johann Wolfgang von -- (1749-1832).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w