Religijność chrześcijan galijskich w II wieku : (na przykładzie ośrodków kościelnych w Lyonie i Vienne) / Jan Śrutwa. - Śrutwa, Jan (1940- ).
1. Rzut oka na przebieg wydarzeń w 177 roku. 2. Wiara chrześcijan galijskich. 3. Zachowania moralne przed wybuchem prześladowania. 4. Postawa chrześcijan poddanych cierpieniu.